Статті

АКРЕДИТАЦІЯ

Акредитація та метрологічне забезпечення медзакладу
30.08.2021

Під час акредитації медичної установи, серед інших показників також оцінюється рівень метрологічного забезпечення. Яких норм та вимог потрібно дотримуватись – розглянемо далі.

Актуальність передакредитаційного аудиту
29.03.2021

Оскільки акредитація медичної установи є важливим етапом на шляху формування її репутації, особливої актуальності набуває підготовка до такої перевірки.

Найкращим способом підготуватися є передакредитаційний аудит. Його проведення можна рекомендувати всім медзакладам, незалежно від їхньої форми власності, а також рівня та профілю надання медичних послуг. 

Державна програма медичних гарантій: що варто про неї знати приватному медичному закладу?
29.11.2020

В рамках проведення в Україні медичної реформи та зі вступом в дію Закону України "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення" приватні медичні центри і інші заклади охорони здоров‘я з недержавною формою власності поступово залучаються до процесу надання послуг в межах Державної програми медичних гарантій.

Документи для акредитації медичних закладів
30.08.2020

Сьогодні на порядку денному — знову акредитація медичних закладів, а точніше — список та порядок подання документів, які необхідно підготувати для її проходження.

Головна акредитаційна комісія та її територіальні підрозділи
30.08.2020

Як і обіцяв, продовжую у своєму блозі розповідати про те, що таке державна акредитація медичних закладів, і хто уповноважений її проводити.

Стандарти акредитації медичних закладів
20.08.2020

Сьогодні я хочу продовжити актуальну тему, пов’язану із отриманням акредитаційної категорії. Оскільки державна акредитація медичних закладів відбувається за певними стандартами, вважаю, що їхні розділи та принципи, за якими здійснюється оцінювання, варто розглянути детальніше. 

Акредитація медичних лабораторій
26.08.2019

Продовжуючи тему акредитації медичних установ, хочу зупинитися на ще одній специфічній темі — акредитації лабораторій. У цій публікації я розповім про те, як відбувається ця процедура, хто її проводить та чим відрізняється акредитація лабораторій від акредитації інших установ.

Основні аспекти акредитації закладів охорони здоров'я
17.08.2019

У своїх попередніх публікаціях я вже розповідав про те, які нововведення з’явились в акредитації медичних закладів, а також про стандарти її проведення. Тепер, власне, хочу зупинитися на тому, кому все-таки варто пройти акредитацію, як це краще зробити та яким чином досягти максимального результату.

Стандарти акредитації закладів охорони здоров'я
17.08.2019

Державна акредитація медичного закладу має засвідчувати високий рівень послуг та їхню відповідність законодавчо встановленим критеріям. Як я вже зазначав у попередніх публікаціях, нещодавно було на законодавчому рівні спрощено процес проходження акредитації медзакладів, і також він перестав бути обов’язковою вимогою для роботи в цій сфері.