Статті

Актуальність передакредитаційного аудиту

Оскільки акредитація медичної установи є важливим етапом на шляху формування її репутації, особливої актуальності набуває підготовка до такої перевірки.

Найкращим способом підготуватися є передакредитаційний аудит. Його проведення можна рекомендувати всім медзакладам, незалежно від їхньої форми власності, а також рівня та профілю надання медичних послуг. 

Наші послуги з підготовки до акредитації медичної установи 

Фахівці LAW&MED мають солідний досвід у сфері підготовки до акредитації закладів охорони здоров'я в різних містах України. До спектра послуг LAW&MED входить. серед інших, наступне:

  • перевірка ведення документації;
  • оптимізація роботи з кадрами;
  • приведення у відповідність інструкцій з охорони праці та контролю якості; 
  • аудит статистичної та інформаційно-правової документації тощо. 

Але окремою послугою, яка включає, зокрема, й перераховані вище, — є проведення передакредитаційного аудиту.

Про цю послугу пропоную поговорити детальніше.

Передакредитаційний аудит має на меті оцінку рівня підготовки медичного закладу до процедури акредитації фахівцями МОЗ. Він передбачає виїзний огляд закладу охорони здоров’я з оцінкою стану матеріально-технічної бази медзакладу, ведення документації, роботи з кадрами тощо.

За результатами такого огляду буде надано експертний висновок і на його основі складено план подальшої підготовки до проходження акредитаційної перевірки.

Важливість передакредитаційної перевірки медичної установи


При підготовці до проходження акредитаційної перевірки МОЗ України керівники медичних закладів можуть сумніватися, чи треба звертатися до фахівців, або ж обійтись власними силами. Перевага другого варіанту здається очевидною. Але лише на перший погляд. Самостійна підготовка потребує значних витрат часу внутрішніх співробітників, що не йде на користь виконанню їхніх безпосередніх обов’язків. Таким чином, підготовка розтягується надовго й при цьому без жодної гарантії необхідного результату - адже відсутній погляд “незацікавленої  сторони”. Тому залучення експертів допоможе не гаяти час та сили на пошуки правильних варіантів ведення документації, підтвердження відповідності наявним законодавчим нормам тощо. Більш того, перевірка та оптимізація документів й діяльності закладу загалом в ході передакредитаційного аудиту дозволить не лише пройти саму акредитаційну перевірку, але й допомагатиме проходити інші майбутні перевірки швидше й простіше.