Статті

Документи для акредитації медичних закладів

Сьогодні на порядку денному — знову акредитація медичних закладів, а точніше — список та порядок подання документів, які необхідно підготувати для її проходження.

Перелік документів для акредитації

Вичерпний список необхідних паперів можна знайти у додатку 2 до «Порядку акредитації закладу охорони здоров’я», затвердженому постановою кабінету міністрів № 765. До нього входить наступне:

  • заява для проходження експертної перевірки;
  • положення або статут медустанови;
  • документи, що посвідчують право власності або оренди нерухомості медичного призначення;
  • документи, що підтверджують право користування медичним обладнанням;
  • дані про структуру клініки;
  • інформація про кадровий склад;
  • результати аналізу діяльності закладу;
  • попередні акредитаційні сертифікати (якщо такі є).

Вважаю доцільним зробити декілька коментарів щодо пунктів переліку, які потребують додаткових пояснень.

По-перше, замість оригіналів документів можна подавати копії встановленого зразка.

По-друге, є нюанси із оформленням нерухомості. У випадках, коли отримання свідоцтва про право власності на нерухоме майно є неможливим, наприклад, через те, що даний документ не видається, починаючи з 2016 року, замість нього можна надати довідку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Всі документи, що стосуються нерухомості та земельної ділянки, на якій вона розташована, наприклад, договори оренди, дарування, купівлі-продажу тощо мають бути нотаріально засвідчені.

По-третє, що стосується обладнання, тут варто зауважити, що подавати необхідно лише ті документи, які безпосередньо стосуються акредитації. Наприклад, якщо акредитується стоматологічна клініка, її власнику треба підготувати документи про володіння стоматологічним обладнанням, рентген-апаратами тощо. Документи, які засвідчують право користування обладнанням для здійснення лікарської діяльності — це 

договір оренди або документи, які посвідчують право власності, наприклад, договір купівлі-продажу, а також супровідні документи, серед яких накладні, акти приймання тощо. Дані про таке обладнання надаються у довільній формі, наприклад, у вигляді таблиці. 

Новий пакет документів для акредитації

Також при підготовці документів для проходження акредитації варто зважати ще на один нюанс, про який я згадував раніше: згідно із постановою МОЗ України № 215 перелік документів для акредитації було скорочено на один документ, а саме — звіт про лікувальну роботу (форма № 20). Отже, його вже не потрібно подавати для проходження акредитації. Це дещо спрощує процес підготовки до проходження експертизи, але варто зважити, що дані про кадровий склад медичного закладу, як і раніше, подавати необхідно.

Сподіваюсь, сьогоднішня публікація зробила процес підготовки документів дещо прозорішим для вас. Якщо питання все ж залишилися, експерти Law&Med із радістю нададуть відповіді на них, щоб ви могли отримати бажану акредитаційну категорію без проблем та якнайшвидше. Якщо вас цікавить ширша тематика, наприклад, як відкрити приватну клініку в Україні*, Law&Med також допоможе розібратися з алгоритмом дій у цьому випадку.

Слідкуйте за новими публікаціями у блозі! Найближчим часом я планую розповісти про зміни у законі про ліцензування медичних закладів.