Статті

Використання рентгенапаратів

Особливості постачання рентгенів, комп’ютерних томографів
06.12.2021

Якщо вас цікавить питання постачання рентгенапаратів та томографів, тут знадобиться медичний юрист, який проконсультує щодо досить непростої процедури закупівлі такої техніки за кордоном. Основні нюанси я розкрию в даній публікації, але завжди раджу відвідати особисту консультацію фахівців з Law&Med.

Умови постачання рентгенівських систем медпризначення
28.02.2021

Більшість медичного обладнання наша країна отримує із-за кордону. Шлях від виробника до клініки передбачає митне оформлення, дозвільні документи на перевезення, експлуатацію, контроль з боку ДІЯР України та ін. Пропоную розглянути детальніше складові цього процесу. 

Актуальні питання використання рентгенапаратів та як купити рентген
22.11.2020

Сьогодні я хочу підняти актуальні питання для тих, хто цікавиться, як купити рентген. В даній публікації я розглядатиму тему ввезення, реєстрації, ліцензування та введення в експлуатацію на території України рентгенологічного обладнання, яке відноситься до джерел іонізуючого випромінювання (ДІВ).

Юридичне оформлення рентгенапаратів в медичних центрах
24.10.2020

Напрямок рентгенологічної діагностики часто розглядається не тільки як самостійна галузь, а й як складова більш обширної теми «відкриття медичного центру в Україні». Як правильно оформити юридичну сторону застосування рентгенапаратів - розглянемо далі.

Дентальний рентген: аспекти використання в стоматологічних установах
25.09.2020

Рентгенапарат у стоматологічному кабінеті – це не маркетинговий прийом для залучення клієнтів, а гостра необхідність в якісній та своєчасній діагностиці. Його правильно організована робота підтверджує високу якість клініки ліцензією стоматології.

27.06.2019

Зберігання та застосування у діагностичних цілях рентгенівських апаратів вимагає оформлення низки дозвільних документів. Передусім, це санітарний паспорт на рентген кабінет або пересувне обладнання та ліцензія на використання іонізуючої техніки.

05.02.2019

Тепер, коли ми вже отримали певне уявлення щодо того, як здійснюється ліцензування рентгенапарату, повертаємось до процесу його купівлі.

Щоб не мати проблем з обладнанням у майбутньому, варто звернути увагу на кілька ключових моментів.

ліцензія на рентген
04.02.2019

Одного дня вами або вашими інвесторами нарешті буде прийнято рішення реалізувати потенціал медзакладу у наданні діагностичних медичних послуг за допомогою використання рентгенівського випромінювання.А отже, для роботи вам знадобиться, наприклад, портативний переносний рентген, дентальний комп’ютерний томограф або електронний оптичний прискорювач в операційну.

"Гаразд! Ми навіть обрали по каталогах (скоріше за все, з іноземних сайтів або з іноземною продукцією) — купуємо!", — скажете ви. І тут варто одразу пригальмувати.