Статті

Консалтинг

Зміст і напрямки діджиталізації медичної сфери
27.07.2021

Електронний формат документів останнім часом набирає попиту в медичній сфері. Діджиталізація медицини спрямована на полегшення процесу отримання медпослуг населенням та спрощення «паперової» роботи лікарів. Як це виглядає на практиці – розберемо далі.

Бізнес-план медичного центру: з чого почати?
25.06.2021

Перший крок, який необхідно зробити для відкриття закладу охорони здоров’я, - це розробка бізнес-плану медцентра. Сьогодні поговоримо про основні аспекти цього процесу.

Електронні лікарняні - процес впровадження  та актуальні проблеми
26.04.2021

Медична реформа в Україні впроваджує нові процедури та змінює вже існуючі. Це можна побачити на прикладі введення ліцензїї лікаря та переходу до системи електронних листів непрацездатності. Про останні поговоримо детальніше.

Процедура проведення санітарно-епідеміологічної експертизи об’єкту під медичний заклад
19.09.2020

Сьогодні хочу розглянути таку тему: з чого розпочати підготовку до відкриття медичного центру у столиці? Відповідь є досить очевидною — з вибору приміщення. І тут важливим є не лише розташування, площа чи планування як таке, але й відповідність певним санітарним нормам.

Державні вимоги до приміщення приватного медзакладу
17.09.2020

Початковою ланкою широкої теми «Як відкрити медичний центр в Україні» є вибір придатного приміщення. Воно повинно відповідати юридичним, будівельним та санітарним нормам. Розглянемо основні державні вимоги, що викладені в правових актах та положеннях.

як відкрити аптеку в україні
06.08.2019

У попередніх публікаціях я розглянув питання відкриття в Україні медичних центрів, стоматологічних клінік, лабораторій та банків пуповинної крові, а тепер хочу почати цикл статей про відкриття та ліцензування ще одного типу установ сфери охорони здоров'я, а саме — аптек.

24.07.2019

Із зростанням попиту на приватну медицину в Україні все частіше виникає питання, як відкрити медичний центр, і сьогодні я хочу відповісти на нього максимально детально.

Відкриття стоматологічної клініки
23.07.2019

У цій статті я хочу продовжити тему ліцензування стоматологічної діяльності та розглянути поетапно весь спектр робіт по відкриттю і оформленню такого медзакладу.

Отже, як я вже згадував у попередній публікації, медичною і зокрема стоматологічною діяльністю можуть займатися всі особи, які мають відповідну освіту і відповідають єдиним кваліфікаційним вимогам, а також фізичні особи — підприємці з будь-якою освітою за умови комплектації штату кваліфікованими медичними працівниками.

12.07.2019

Сьогодні я хочу продовжити тему юридичних нюансів оформлення медичної діяльності, в ході якої мають застосовуватися наркотичні речовини та прекурсори, й розглянути більш детально вимоги, які висуває законодавство України до аптек та медичних закладів.