Статті

 

Мене звати Ігор Датієнко. Я — юрист, фахівець у сфері медичного права та ліцензування. засновник та керуючий Консалтингової компанії LAW&MED. Вона була створена у 2016 році як приватна організація, метою діяльності якої переважно є надання послуг із ліцензування медичних закладів та приватних лікарів, а також їхній юридичний супровід.

ігор датієнко law-med

Перші кроки у медконсалтингу

 

Особисто я працюю в медичній сфері з 2013 року, а мій загальний практичний досвід в юриспруденції складає більше десяти років.
Ключовим етапом становлення мене як фахівця у сфері медичного права та ліцензування була робота в команді потужного сучасного Центру травматології та ортопедії «Шведсько-українська клініка «ЕНГЕЛЬХОЛЬМ» у місті Чернівці (2014-2018 роки), який продовжує очолювати чудовий лікар-професіонал та менеджер Васильчишин Я.М.

Створення Консалтингової компанії LAW&MED

 

З 2016 року я почав формувати власну команду однодумців та збільшувати не лише кількість медзакладів, яким надається консалт, але і розширювати географію надання послуг: з Чернівців до Львова, Вінниці, Тернополя, Миколаєва, Києва. До кінця 2018 року клієнтами на отримання медліцензій стали здобувачі з усіх областей України.

 

В листопаді 2018 року завершується часткове перезавантаження бренду LAW&MED, та стартує повністю оновлений сайт компанії. Локація змінюється на місто Київ. Основним концептом компанії стає допомога майбутнім власникам медичних центрів у розробці бізнес-проектів та створенні медичних закладів «під ключ».
Для втілення цієї ідеї я сформував «кістяк» команди професіоналів-однодумців, яка продовжує поповнюватись. На даний момент у її складі:

  • Юристи із загальноюридичних питань та з питань ліцензування;
  • Лікарі-консультанти;
  • Інженер з монтажу та техобслуговування медичного (операційного) обладнання, рентгенапаратів;
  • Інженер з питань охорони праці, пожежної безпеки, експлуатації будівлі та комунікацій;
  • Консультант з підбору медичного обладнання, логістики та питань розмитнення;
  • Фахівець із податкового законодавства;
  • Проектанти;
  • Спеціалісти з діджитал-маркетингу.

Весь колектив компанії спеціалізується саме у медичній сфері і має практичний досвід роботи від 5 до 15 років.

Станом на січень 2019 року за декілька років компанією було надано допомогу в отриманні більше, ніж 260 ліцензій на здійснення медичної практики, 112 ліцензій на використання наркотичних засобів, 60 ліцензій на використання рентгенапаратів, проведено біля 30 акредитацій, здійснено супровід більше, ніж 25 медичних центрів. Наразі в роботі ще 11 проектів медцентрів «під ключ».

 

Експертний досвід

 

У 2017-2018 році мене запрошували в якості менеджера декількох медцентрів в м. Чернівці для допомоги в їх управлінні. Враховуючи досить короткий час роботи в середньому по 4 місяці, своїми основними досягненнями вважаю наступні:

  • налагодження роботи центрів;
  • впорядкування їхнього внутрішнього документообігу;
  • порозуміння із вищим керівництвом у необхідності створення маркетингової стратегії та концепту закладу.

Цей досвід роботи став джерелом цінної інформації та практичного досвіду у сфері медичного менеджменту.

Влітку 2018 року я отримав запрошення зі студії радіо Європа Плюс (Київ) взяти участь у прямому ефірі передачі «Експертна думка» на тему «Консалтинг у медичному бізнесі та аспекти відкриття медичного центру «під ключ», який відбувся 29 серпня 2018 року.

Відмінність LAW&MED полягає не у багатопрофільності, наш профіль лише один — це медицина, і ми гарантуємо якість послуг та впевненість в успішності проектів наших клієнтів.

Ми не говоримо про медицину, ми успішно працюємо в ній. Якщо вас цікавлять практичні аспекти медичного консалтингу, запрошую ознайомитися із публікаціями у блозі, які були створені на основі власного досвіду та напрацювань.